Сторінка Тараса Коковського
Вівторок, 19.03.2024, 05:10
ГоловнаРеєстраціяВход Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Категорії каталогу
Вибрані статті [6]
Богослів'я [23]
Українська мова [6]
Історія [7]
Актуальне [3]
Церква [11]
Цікаво знати [18]
Молитви [9]

Головна » Статті » Молитви

Добірка гарних молитов

Благальні молитви тих, хто відходить до Господа

У Твої руки, милосердний Спасе, прийми мого духа! Визнай мене за овечку Твоєї власної отари, – грішника (-цю), якого (яку) Ти викупив Своєю дорогоцінною кров’ю. Прийми мене в руки Твоєї благодаті, у благословенний спочинок вічного миру, у преславну спільноту всіх святих, що у світлі перебувають. Нехай моя душа знайде спочинок у мирі з душами тих, хто відійшов у вірі в Тебе. Нехай вона стане перед лицем Твоїм, а довкола неї будуть Твої ангели, і святі привітають її у Твоїх небесних оселях, де немає більше ні страждань, ні болю, ні плачу. Прийми її, розп’ятий і воскреслий Спасителю. На Тебе я надіюся. Не дай мені бути засудженим (-ною) ніколи. Амінь.

*

Господи, дай мені повсякчас пам’ятати, що я помру, і що тут я не маю надійного дому. Вчини мене сповненим усвідомлення того, що моє життя – коротке. Утримуй мене завжди в нагадуванні моєї смерті, щоб я міг жити і померти у цьому світі не для себе, а для Тебе. Дай мені, Господи, радісно очікувати день мого відходу і повернення до Твого Сина Ісуса Христа у вірі, сповненій радості, щоб я міг приступати до моєї смерті святою ходою і побожним життям через замешкання Святого Духа і заслуги Ісуса Христа, мого Господа і Спасителя. Амінь.

*

Відійди у мирі, викуплена душе! В Ім’я Бога Отця всемогутнього, Який створив тебе; в Ім’я Ісуса Христа, Який викупив Тебе; в Ім’я Святого Духа, Який вчинив тебе святою, увівши зараз на гору Сіон, місто живого Бога, небесний Єрусалим, до незліченної кількості ангелів, і до всього зібрання Церкви первородженого, яка записана на небесах. Нехай Господь береже твій вихід і твій вхід відтепер і повіки віків. Амінь.

Молитва на річницю смерті

Милостивий Боже, небесний Отче! Нині, пригадуючи кончину N.N., ми впокоряємось під Твою могутню правицю. Ми знаємо, що наше життя і смерть знаходяться в Твоїх руках. В Твоїй книзі записаний кожний відпущений нам день. Ми дякуємо Тобі, Господи, пригадуючи (ім’я), за той час впродовж якого він (вона) перебував (-ла) серед нас. На прикладі кончини (ім’я), а також багатьох інших наших рідних і близьких, допоможи нам усвідомити яким коротким є наше земне життя і яким швидкоплинним є кожен день, так щоби ми провадили це життя в побожності і святості, слідуючи Твоїм настановам і Заповітам.

“...бо все швидко минає, і ми відлітаємо...” (Пс.89:10). Просимо Тебе, Отче наш, даруй нам правдиве братерство протягом цього короткого і дорогоцінного часу благодаті, зміцни нас у вірі в Твого Сина а нашого Спасителя Ісуса Христа, допоможи нам належно підготуватися до спільноти зі святими, які вже досягли Твоїх небесних осель в незмінній і вічній радості та блаженстві.

Молитва під час бід і катастроф

Отче небесний, в цьому світі стається багато речей, незрозумілих нам і ми часто запитуємо себе, чому це так. Невже ті, хто потерпів, і навіть загинув, були більшими грішниками, ніж ми? Ні! Твоє Слово наказує нам не думати так. Адже відповідно до Твоєї волі і Твого суду ми всі помремо. Отче, ми потребуємо Твоєї милості. Вияви Своє милосердя до тих, хто страждає. Будь співчутливий і даруй втіху тим, хто оплакує своїх рідних і близьких. Також допоможи тим, хто намагається полегшити їхні страждання. Поблагослови їх зусилля, скеруй їх руки і допоможи їм знайти найкращі способи помочі потерпілим. Також допоможи і нам визначити наші власні завдання в подібних випадках, так щоб ми могли допомагати потребуючим всіма можливими шляхами. Дай нам, Господи, завжди пам’ятати, що одного дня і ми, можливо, також зненацька будемо покликані у вічність. Допоможи нам бути готовими до цього в ім’я благословенного Ісуса Христа нашого Спасителя. Амінь.

Прохальна молитва подружжя про дітей

Милосердний і всемогутній Боже, почуй нашу молитву і даруй нам Свою благодать. Будь милостивий, Господи до нас, грішних. Через те, що Ти сам настановив закон примноження людського роду, ми молимо Тебе – будь для нас милосердним Покровителем і нехай з Твоєю поміччю збережеться запроваджене Тобою. Своєю могутньою силою Ти все створив з нічого і поклав початок усього існуючого в світі. Ти людину створив на Свій образ і подобу і запровадив подружжя, настановивши у ньому об’єднання чоловіка і дружини за прикладом Ісуса Христа з Церквою. Зглянься, милостивий, на рабів Твоїх (імена), благаючих про Твоє заступництво і допомогу. Вияви до нас Свою милість, і якщо буде на те Твоя свята Божа воля – даруй нам плідність і можливість побачити своїх діточок. Покріпи нас у вірі і покладанні на Тебе і Твої обітниці. Ми просимо це через Ісуса Христа – нашого єдиного Господа і Спасителя, який живе і царює з Тобою, Отче, і зі Святим Духом – один Бог, нині і повсякчас і повіки вічні. Амінь.

Молитва жінки під час її вагітності

Всемогутній Боже, Творче всього видимого і невидимого. До Тебе – улюбленого небесного Отця ми припадаємо, обдаровані Тобою усіма рясними благословеннями. У Своїй незбагненній мудрості Ти настановив, щоб через чоловіка і дружину у запровадженому Тобою подружжі примножувався людський рід. Ти виявив бажання поблагословити людей, щоб вони плодились і наповнювали землю. Нехай прославлене буде Твоє ім’я посеред нас повіки вічні за все, вчинене Тобою! Я дякую Тобі, Господи, за Твоє велике милосердя, що Ти поблагословив мене подружжям і дарував плід, який я зараз ношу у лоні своєму. Це Твій дарунок, Твоє милосердя, любий Господи! Тому я з покірним серцем звертаюсь до Тебе з вдячною молитвою і прошу – збережи те, що сотворив єси і приведи його до благословенного народження. Я знаю, Господи, що всі ми приходимо в цей світ грішними і неспроможними спастись своїми власними силами. Гріх, що лежить всередині нас, спонукає нас до легковажності і веде до загибелі. Але зі Своєї ласки Ти вирішив спасти грішне людство, і в тому числі і мене, через Свого Сина, а нашого єдиного Господа і Спасителя Ісуса Христа. У Твої руки я передаю свої тіло і душу, і все, що маю і благаю Тебе: зглянься на мене, грішну, поблагослови також і мого чоловіка, щоб ми разом поклонялися Тобі у вірі і правді і служили Тобі з радістю на кожному місці. Я прошу Тебе, небесний Отче, даруй мені благословенний перебіг моєї вагітності і поблагослови народженням дитини, яку я ношу у своїм лоні. Почуй, милостивий, цю молитву і зглянься на благання Твоєї покірної раби заради Ісуса Христа - нашого єдиного Господа і Спасителя, який живе і царює з Тобою, Отче, і зі Святим Духом – один Бог, нині і повсякчас і повіки вічні. Амінь.

Молитва матері за неслухняних дітей

Всевидючий і многомилостивий Боже, Ти знаєш всі людські серця. Ти краще від мене бачиш провини моєї дитини. Але Ти, Господи, також бачиш моє переживання і біль за неї. До Тебе, всемогутній Господи, я вдаюся за поміччю. Ти Своєю ласкою змінюєш найтвердіші серця. Ти розбійника на хресті пригорнув до Себе! Ти направив серця багатьох грішників. Благаю Тебе, дорогий небесний Отче, скеруй мою дитину до послуху і покори Тобі. Дай, щоб вона стала на шлях, котрий вказуєш Ти, покаялася, жила згідно Твоєї святої волі і робила тільки те, що добре в Твоїх очах. Я прошу це через Ісуса Христа, мого єдиного Господа і Спасителя, який живе і царює з Тобою, Отче, і зі Святим Духом – один Бог, нині і повіки вічні. Амінь.

Молитва жінки, яка вчинила аборт

Милостивий небесний Отче, помилуй і спаси рабу Твою, що нині живе у гріху і вчинила убивство зачатої згідно Твоєї волі дитини. Прости мені всяку провину і помилуй мене з великої милості Твоєї. Вбережи мене від усякого зла і диявольського підступу, очисти від скверни, покріпи духовні і фізичні сили, сповни мене покорою і послухом перед Тобою і готовністю приймати все із Твоєї руки. Пробач, Господи мені мій гріх, а також тим, хто спонукав мене до нього. Я щиро каюсь у скоєному і благаю Тебе, прости і помилуй мене грішну. Я прошу це через Ісуса Христа, мого єдиного Господа і Спасителя, який живе і царює з Тобою, Отче, і зі Святим Духом – один Бог, нині і повіки вічні. Амінь.

Молитва жінки, що стала вдовою

Дорогий небесний Отче, Ти обіцяєш втіху і розраду всім, хто вдається до Тебе у смутку і недолі. Я приходжу до Тебе, Господи! Поглянь на моє осиротіння, покріпи і потіш мене. Я знаю, Господи, що нічого не стається без Твоєї святої волі. Я знаю, що Ти все чиниш задля мого добра. Однак, я тяжко сумую після втрати мого найкращого і найвірнішого друга, котрого Ти дав мені і поблагословив мене подружнім життям з ним. Подай мені втіху, любий Господи! Даруй мені розраду, особливо тоді, коли у моєму серці панує жаль, а прикрощі і турботи щоденного життя і подвійний тягар обов’язків відбирають в мене сили духа і ставлять мене над проваллям розпуки. В такий час, Господи, покріпи мою віру в Твого Сина, що помер за мене за хресті і нагадай мені Твої слова: “Блаженні ті, що плачуть, бо вони будуть втішені”. Молю Тебе, Господи, не полишай мене без Твоєї опіки і вбережи мене, щоб я ніколи не зійшла з Твого шляху і не потрапила у небезпеку, що стане загрозою для моєї душі. Вчини, Господи, так, щоб нагадування про смерть і страждання Твого улюбленого Сина утримували мене в Твоєму слові і вдячній молитві Тобі, а також твердій надії, щоб належного часу я могла успадкувати небесну домівку, де царюєш Ти разом з Твоїм Сином і Святим Духом, один Бог, нині і повіки вічні. Амінь.

Категорія: Молитви | Додав: taras2008 (16.04.2008) | Автор: Taras Kokovsky
Переглядів: 9127 | Рейтинг: 5.0/8 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регистрация | Вход ]
Пошук

Ланки

Статистика

Copyright MyCorp © 2024 Використовуються технології uCoz